zondag 31 juli 2011

Cruise Elise en Laureen: verslag dag 5 en 6

"Donderdag 28 juli Istanbul.

Wat een geweldige dag hebben we gehad! Vanmorgen had ik ballonnen opgehangen en een slinger. Toen maakte ik laureen wakker. Voordat we gingen eten kwam Alexander, de verzorger van onze afdeling, een kaart brengen en een roosje van tissue. Toen we na het eten terugkwamen had hij de hele hut volgehangen met wc papier en op het bed van handdoeken 2 zwanen gevouwen. Erg leuk! We zijn van de boot gegaan en kwamen een gezin tegen. Met hen hebben we een taxi genomen naar de grand bazaar voor 10 euro. Daar hebben we samen rondgelopen: veel sjaals, mozaiëk en frutsels, eigenlijk nauwelijks kleding, waar laureen wel op gehoopt had. Van een turk kreeg laureen een sjaal omdat ze jarig was; wat een charmeurs zeg: o, are you sisters? How beautiful you are, look at those eyes, enz enz. bij een man met zonnebrillen wilde laureen wel een bril. Toen ik zei dat ze jarig was en dus extra korting zou moeten krijgen, geloofde hij dat niet. Toen ik laureens ID liet zien, checkte hij op zijn telefoon de datum en toen kregen we de korting. Ik had het allemaal veel agressiever verwacht, maar dat was helemaal niet zo. Na de bazaar hebben we wat rondgelopen, een internetcafé gevonden en kaarten gekocht. Het was een heel gedoe om een brievenbus te vinden. We werden van hot naar her gestuurd. Ondertussen wel langs de 2 moskeeën gekomen, de blauwe moskee en aya Sofia. Er lopen in Istanbul veel studenten in ´´ask me´´ shirts rond. Een meisje liep met ons mee naar een brievenbus. We moesten een winkeltje binnen, trapje naar beneden de donkerte in. Daar hing een soort tas met ``post`` erop. Heel grappig. Het meisje stond op ons te wachten en zei toen dat ze hoorde dat het niet zeker was of die kaarten ooit wel aan zouden komen: dus opa´s en oma´s, de bedoeling was goed! Toen pakten we de tram terug naar de haven. Dat hadden we aan een man gevraagd.

De Turken zijn ontzettend flirterig, veel vrijer dan je zou vermoeden! Toen we de metro uitstapten, stapten er ook een moeder met dochter uit. We hadden ze al eerder in de bazaar gezien, dus we begonnen meteen te kletsen. Dochter Selma is 14 en ze zijn samen op vakantie. Hoe kan het zo lopen. In een paar minuten tijd hebben ze elkaar alle ins en outs verteld. Laureen had een vriendin! Heel gezellig. Moeder Marie paulien is ook hartstikke leuk, dus deze moeder heeft ook aanspraak. Om 17.30 uur waren we weer terug op de kamer. Even douchen en daarna naar het dek om de boot weer de haven uit te zien varen, met natuurlijk weer muziek van een van de tenoren. Toen gingen we aan tafel. Alle tafelgenoten hadden een cadeautje gekocht voor Laureen, de obers kwamen haar feliciteren. Tijdens het eten voerden de obers een showtje op. Ze gingen dansen met de gasten en een ware polonaise door de eetzaal. Echt geweldig leuk! Vooral om die Aziatische obers Westers te zien dansen! Na het eten kwamen de obers voor Laureen zingen en kreeg ze een mooie taart (die ik dus niet besteld had, maar wel kreeg). Daarna hadden we afgesproken met Selma en Marie Paulien om de ijsshow te gaan zien. Weer een mooie show, met kunstijs, dansers en zangers. Na deze show gingen we weer naar de pianobar waar natuurlijk onze Alex aan het spelen was. Laureen en Selma gingen nog even ergens anders kijken, voor mij een mooie gelegenheid om aan Alex te vragen Happy Birthday te zingen. Dus toen ze terugkwamen zong hij dat voor haar. Vond ze geweldig. Om 23.30 was het carnaval van Venetie. Daar zijn we gaan kijken en de dames hebben lekker gedanst. Toen nog even een kopje thee en daarna maar naar bed. Het was tenslotte al weer half 2. Ons meisje heeft weer een onvergetelijke verjaardag gehad!!

Vrijdag 29 juli. Op zee.

Vandaag zijn we de hele dag op zee geweest. Vanmorgen kregen we informatie over de ontscheping en daarna ging ik ontbijten. Laureen wilde uitslapen. Ik zag Marie Paulien, dus hebben we samen ontbeten. Daarna hebben we een plek op het dek gezocht en konden we met zijn 4-en heerlijk gaan zonnen. De wind werd steeds sterker, maar gelukkig is er geen zand bij, anders zou je niet naar buiten kunnen. Op de meer beschutte dekken was het bloedheet, niet vol te houden. Volgens mij ben ik vergeten mijn buik in te smeren, die is zo rood als een kreeft!

Vanavond was weer een gala avond. Heerlijk gegeten, alle gerechten waren lekker en zagen er mooi uit. We kregen allemaal champagne en alle koks en bedienend personeel werd bedankt. Weer een gezellig diner. Na het eten natuurlijk naar de pianobar en daarna weer naar een show. We vonden de zangers niet echt geweldig, maar zo´n show zit altijd goed in elkaar. Na de show weer met zijn 4-en naar Alex in de pianobar, cocktailtje erbij, best vol te houden hoor. Nu is het half 12, we zijn moe. De klok gaat vannacht gelukkig weer een uur terug. Morgen de laatste dag alweer. Erg jammer, want het bevalt ons best hier!"