woensdag 6 april 2011

Lang leve Victor Wagemakers!

We vinden het erg leuk jullie te laten weten dat we er weer een neefje bij hebben: Victor Songkran Wagemakers, inmiddels bijna 1 dag oud.
Ongeveer halverwege de zwangerschap bleek dat Victor een schisis zou hebben, een hazenlip. Het is met (2- en 3D) echo's nauwelijks te zien hoe ernstig de schisis zal zijn. Wat wel duidelijk was, was dat er sprake was van 2 spleten in de bovenlip. Wat onzeker bleef tot aan de geboorte was of, en in welke mate, het gehemelte open lag. Dit zou het verschil maken tussen een kleiner of groter aantal operaties dat Victor te wachten zou staan de komende tijd. Spannend dus, tot en met de geboorte en zelfs nog daarná, want het was pas de kinderarts (die toch nog even op zich liet wachten...) die kon vertellen dat het gehemelte gesloten was! Of het daadwerkelijk voor de volle 100% gesloten is krijgen we waarschijnlijk vandaag of de komende dagen te horen.
Natuurlijk zijn we gisteravond meteen naar het ziekenhuis gegaan om Victor te bewonderen. En, het mag gezegd, het is EEN PRACHTIG KERELTJE! Ja, hij heeft een schisis (en dat zie je), maar het valt eigenlijk best mee; een "gewichtig" mannetje (mag je toch zeggen bij ruim 8 pond!), mooi van kleur, alles er op en er aan en met een dolgelukkige familie.
VICTOR, WELCOME TO THE WORLD AND YOUR FAMILY!
(als je meer over schisis wilt weten, neem dan een kijkje op www.schisis.nl)