zaterdag 10 november 2007

Partytime!

English added below
Deze week hebben we het maar druk gehad. Natuurlijk hebben we vrijwel dagelijks contact gehad met Rob, Nok en Robin om (live via msn) te kijken hoe hij slaapt, huilt, eet, poept en in bad wordt gedaan (en soms verschillende dingen tegelijk!!). Het haalt het allemaal wel wat dichterbij, maar toch ook weer niet... "same, same, but different", zoals je hier vaak op Thaise t-shirts ziet staan. Het geboortekaartje hebben we inmiddels (digitaal) binnen! Ook zit er weer een volledige werkweek op voor Elise, die het steeds beter naar haar zin krijgt op Somtawin school. Aan het begin van het semester moest ze het vak "health" nog aan de hogere groepen geven, kinderen in de leeftijd tot zeker 16, 17 jaar en dat is toch even anders dan het les geven aan kinderen op een basisschool. Omdat Elise zich hier niet gemakkelijk bij voelde, is er in goed overleg besloten dat het geven van het vak "health" aan de hogere klassen onder andere leerkrachten werd verdeeld. Volgend semester kijken we verder.
Martijn is verder met een groep jongens van zijn school begonnen aan een voetbaltoernooi, dat door het winkelcentrum "Market Village" wordt georganiseerd. Ze hebben, op maandag en woensdag, wedstrijden moeten spelen (5 tegen 5), maar het was een ongelijke strijd. De jongens waar ze tegen moesten voetballen waren een stuk ouder, beter op elkaar ingespeeld en erg balvast. Eindstanden: 0-10 en 0-6. Martijn heeft de tweede wedstrijd gekeept en de nodige ballen er uit gehouden, zodat dubbele cijfers voorkomen konden worden. Het is een heel groot toernooi, met een kleine 90 teams, wel verdeeld in verschillende categorieen, op een mooi veld, met tribunes en veel, heel veel herrie!
Laureen heeft zich gewetensvol op haar huiswerk gestort en Elise geholpen om de goede keuzes voor de gymlessen te maken. Ook het maken van een mooie verjaardagstaart voor Elise heeft ze deze week als taak op zich genomen.
Ook deze week hebben we de vliegtickets voor onze vlucht terug naar Nederland geboekt. We zullen, met vliegmaatschappij Emirates, op 16 april vanuit Bangkok vertrekken, een tussenstop maken in Dubai en 2 en een half uur later het vliegtuig nemen naar Duesseldorf, waar we, nog steeds de 16e, in de middag aan zullen komen. Op 16 mei zullen we dan, weer vanuit Duesseldorf, terugvliegen naar Bangkok, ook weer via Dubai.
En omdat Elise maandag 12 november jarig is (maar dat wisten jullie natuurlijk!!) hebben we gisteravond, op vrijdagavond bij New Nop Nice, het restaurant van de zus van Nok (Elise haar schoonzus), een feestje gegeven. Van vrienden, kennissen en collega's waren zo'n 30 mensen gekomen. Het was heel goed van eten en, de rekening beziend, nog beter van drinken! Het was een heeeel geslaagde avond!! Om een uur of 1 's-nachts konden de oogjes toe... Tot volgende week.
This was a busy week. We used Messenger to be able to see live how our brand new cousin Robin is sleeping, eating and getting his baths. Elise had another full-time working week and is feeling more and more comfortable with it. Martijn joined a soccer-/ football tournament (5 against 5) with his Somtawin Junior team, but the opponents were too old, too big and to experienced with the ball. He lost 2 games, but, being the goal keeper in the second match, made sure they did not lose with double figures that second match. And because Elise has her 40st birthday next Monday we gave a party this Friday. We had a lot of fun and eating and drinking was arranged very nicely by Kai and Arun.