maandag 31 augustus 2009

De laatste loodjes... / The last straws...

Het was een week van laatste keren... Met als hoogtepunt de afscheidsfeesten van Martijn en Laureen op zaterdag 29 augustus. Laureen had de vaste kern van haar klas uitgenodigd, friet met kipnuggets vanaf 7 uur en daarna zo lang mogelijk films kijken. Uiteindelijk zijn ze langer wakker gebleven dan de 15- tot 18-jarigen die op Martijn zijn deel van het feest kwamen. Martijn zijn aanhang kwam rond negen uur, ze hadden 2 bankstellen buiten op het terras gezet en hebben daar tot 12 uur "ingedronken". Daarna heb ik ze naar de plaatselijke club "Check Cheu" gebracht, waar ze samen met een aantal andere vrienden en leerkrachten nog tot half 4 hebben gefeest. De meesten kwamen weer terug naar ons en hebben toen op Martijn zijn kamer geslapen; 9 man op een kleine 20 m2, lekker knus. De volgende ochtend was er vanaf 9 uur weer volop leven en om 1 uur 's-middags was het ergste leed geleden... rust... slapen! Zondag hebben we 's-avonds gegeten bij de Pasta Factory, een Italiaan waar we weinig komen vanwege de verondersteld hoge prijzen. Afgezet tegen de andere pizzerias viel dat, voor wat betreft de pizzas, zelfs wel mee! Tel daarbij de 10% korting op met de Thailandrestaurant kaart en we hadden heerlijk gegeten voor een redelijke prijs.
Maandag natuurlijk naar Bangkok geweest. Ook was het Wan, onze werkster, haar laatste dag bij ons. Omdat we een heleboel spullen over hadden ging ze op het einde van de dag ongelofelijk zwaar beladen op haar (kinder)fietsje weg. Als iemand nog een werkster zoekt, wij hebben haar telefoonnummer!
Voor de avond waren we uitgenodigd bij Alia en Dick en hebben we, samen met ex-straatgenoten Stephan en Yvonne, lekker gebarbecued en nog wat nagebabbeld. Morgen, dinsdag, ga ik 's-ochtends de auto wegbrengen, wordt het huis gecontroleerd aan het einde van de ochtend, ga ik nog proberen ergens in de middag toch nog een laatste keer te tennissen, gaan we eind van de middag nog afscheid nemen van Jan en Luus en wordt de Thailand-periode afgesloten met een etentje met Simone, Marleen, Cor en Conny, bij Khun Oy (om de hoek, we hebben dan geen auto meer...).
Woensdagochtend half 6 komt de taxi ons ophalen (Preecha voor de kenners!), zodat we toch zeker voor negenen op Bangkok zijn, inchecken, hond wegbrengen en dan vertrekt om 11 uur vlucht AB1751 van Air Berlin om ons om kwart over 6, begin van de avond, in Duesseldorf weer aan de grond te zetten.