zondag 15 augustus 2010

Mooi weer...

Afgelopen vrijdagmiddag weer getennist. Dit keer gedubbeld: Wouter en Johan tegen Theo en mijzelf. Wij, het jonge koppel (ik heb met m'n 46 jonge jaren toch echt wel m'n leeftijd mee...), dolven het onderspit... twee maal 4-6... potverd... Zaterdag dagje tjatutjak markt in Bangkok. Onderweg toch nog maar even naar Alia gebeld zodat we de juiste afslagen zouden nemen. In 1 keer goed gereden, niet helemaal vanzelfsprekend in een stad met 12 miljoen mensen! Zondagochtend begonnen we met mooi weer. Tijd om te zonnen.

Zelf maar even door de stad gereden, kijken waar (tegen alle economische malaise in) toch weer een hoop gebouwd werd. Lange termijn visie, zullen we maar zeggen. Zo is er een erg chique Intercontinental hotel gebouwd, op 1 maart j.l. geopend. Strandhuisje, incl. butler, 35.000 baht (momenteel Eur 850) per nacht.
Daarnaast zijn ze, tegenover Condochain aan de Petchkasem Road, druk bezig met het uit de grond stampen van een filiaal van Bangkok Hospital. Hier was twee jaar geleden al sprake van, maar dit is toen, vanwege geldgebrek, toch maar wat naar achter geschoven.
Naast Condochain is ook de bouw van Rocco eindelijk begonnen. Ze komen net boven het maaiveld uit, maar over een jaar of wat zullen ze ook daar wel de deuren openen.
Dan hebben we nog Marakesh, een gigantisch complex, waarmee ze eind 2007 al begonnen met verkopen. Toen wij 11 maanden geleden terug naar Nederland gingen, stond er nog niets. Nu staat er al een gebouw met de omvang van een aantal voetbalvelden!
Beetje meer richting Kao Takiab, ten Zuiden van het centrum, is Amari aan het bouwen, ook een partij met een erg goede naam. Ook op dit terrein zou een fatsoenlijke voetbalvereniging een handvol velden kunnen beginnen.
Een paar 100 meter verder naar het Zuiden is Navio ook eindelijk aan het bouwen, een appartementencomplex dat wit met ronde vormen en veel primaire kleuraccenten gaat hebben. Op de bovenste verdiepingen zou je zeezicht moeten hebben. Niet midden in de stad, maar wel overal dichtbij. Mooie plek!
Nu, ongeveer 2 uur in de namiddag, Martijn en Laureen zijn net op het brommertje naar Market Village en op voetbaltenu-jacht voor een aantal vrienden en vriendinnen in Eindhoven, begint het een beetje te betrekken. De temperatuur is aan de warme kant, tijd voor een duikje in het zwembad!