zaterdag 28 februari 2009

Druk weekje! / Busy week!

We hebben de afgelopen weken wat dingen opgestart om onze terugreis naar Nederland aan te kunnen gaan. Zo hebben we de inschrijfformulieren voor Martijn en Laureen voor het Joriscollege inmiddels ontvangen (Martijn gaat naar 4 Atheneum, Laureen naar de 2e) en hebben we bij Iddink boeken besteld om Laureen hier de komende maanden toch nog wat van de Franse taal machtig te laten worden. We hebben ook informatie over containervervoer ingewonnen. Ergens tussen de 3.000 en 4.000 euro zal een 20 voets container van deur tot deur waarschijnlijk wel kosten. Zinvolle tips zijn altijd welkom!!! We zouden die container vullen met een aantal meubels die we hier mooi kunnen kopen en de overkill aan spullen die we hier inmiddels in anderhalf jaar tijd gekocht hebben en niet meer in de 4 koffers mee terug naar Nederland vervoerd kunnen worden. Een bankstel voor 600 euro, een tweepersoons bed voor 400, etc., etc. Alhoewel de kwaliteit misschien niet altijd de Nederlandse is, doen we 't het er hier ook mee en kunnen we voor het verschil makkelijk het vervoer per zeecontainer betalen. Eens in de zoveel weken worden er op kledinggebied door de familie de nodige inkopen gedaan op één van de markten hier. Markten die 's-middags worden opgebouwd en 's-avonds na 10en weer worden afgebroken, dag in, dag uit, 7 dagen per week... Paskamers hebben ze op deze markten niet, wel het Thaise alternatief; een hele ruime rok waar je je, als het moet, volledig kunt omkleden. Lekker handig! Op woensdag ben ik met Hilde en Pim, die gisteren inmiddels huiswaarts zijn getogen, naar Dolphin Bay gegaan, waar Christ en Anja, een stel uit Helmond, een hartstikke leuk resort bezitten. Wordt op dit moment verhuurd, maar voor een potentiële koper is altijd interesse! Klik hier voor meer informatie over hun resort. Prachtig uitzicht, leuke boottochtjes naar de diverse eilandjes en stranden te maken. Een uurtje gewandeld, geluncht en weer huiswaarts gereden.
's-Avonds vierde Luus haar verjaardag en zijn we uitgenodigd om in totaal met z'n tienen heerlijk te komen eten in één van die nieuwe restaurantjes waar we nog niet eerder geweest waren. Prima keuken! Ergens achter in Soi 88, tegenover een groot appartementengebouw, niet eens zo ver bij ons vandaan. Gezellig zitten kletsen met een Deens echtpaar.
Donderdag heb ik samen met Marleen wat voorbereidingen getroffen voor het tennistoernooi dat we zondag 8 maart vanuit de Nederlandse Vereniging georganiseerd hebben. Het was te warm om 's-middags te gaan tennissen, maar dat kwam goed uit, omdat we 's-avonds een potentiële koper onze auto wilden laten zien en diezelfde auto best nog een wasbeurtje kon gebruiken. Nu kun je de auto hier natuurlijk zelf wassen, maar voor 4 euro zijn ze er hier een uur mee bezig om ´m van binnen, buiten, onder én onder de motorkap spik en span te krijgen. Hij zag er weer uit als nieuw en de potentiële koper hebben we (dan ook) een afspraak staan om dit weekend een proefrit te gaan maken. Duimen!
Vrijdag hadden we weer onze maandelijkse borrelavond. Met een aantal ballonnen aan de muur, carnavalsmuziek, wat Thaise Isanmuziek voor de diverse Thaise vriendinnen die toch vaak mee komen en een balletje gehakt als snack van de avond hebben we een geweldige avond gehad.
Zaterdagochtend was het (gelukkig voorlopig voor het laatst) voor zessen weer tijd om uit de veren te komen om met Martijn naar het voetballen te gaan. Het team van Somawin speelde de eerste helft de sterren van de hemel en gingen dan ook met een verdienstelijk 1-1 de rust in, met Martijn als doelpuntenmaker aan de kant van Somtawin. Het spel stortte daarna helemaal in elkaar waardoor ze uiteindelijk toch nog met 1-5 verloren. Zonde... Deze middag nog even voor 100 baht mijn haren laten knippen (schijnt ook altijd een paar kilo lichaamsgewicht te schelen...:-)...), want ´s-avonds was de jaarlijkse TA Day op Somtawin, een dag (avond in dit geval) waarin ouders mappen kunnen inzien van hetgeen hun kinderen de afgelopen tijd gedaan en geleerd hebben, er is een podium (een groot podium, dat ´s-middags nog `eventjes` omwaaide...) waar de leerlingen optraden en er was voor een kleine 350 personen een 8-gangen diner voorbereid. Is ongetwijfeld een behoorlijke organisatie geweest, maar eentje met de Thaise slag... beetje rommelig.